Organizacja
Szkoła działa zgodnie z regulaminem organizacyjnym oraz według zależności służbowej określonej w schemacie organizacyjnym stanowiącym załącznik nr 1 do Regulaminu Organizacyjnego [.pdf, 199.16 kB]
W skład Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego wchodzą:
- Technikum nr 6
- technik technologii żywności,
- technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności (eksperyment pedagogiczny)
- Branżowa Szkoła I stopnia nr 6
- piekarz,
- cukiernik,
- przetwórca mięsa,
- operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
Branżowa Szkoła II stopnia nr 2
Technik technologii żywności
W ZSPS działa Samorząd Uczniowski.
Prawa i obowiązki uczniów określają: Statut ZSPS [.docx, 219.81 kB]
Regulamin Prawa i obowiązki ucznia [.doc, 41.00 kB]
Kalendarz roku szkolnego wraz z informacjami o terminach zebrań i konsultacji dla rodziców oraz o dniach wolnych od zajęć dydaktycznych, dostępny jest na stronie internetowej szkoły: www.spozywcza.lodz.pl w zakładce Kalendarz roku szkolnego.
Zajęcia lekcyjne odbywają się wg następującego rozkładu:
Nr lekcji | Czas trwania |
---|---|
1. | 7.15 – 8.00 |
2. | 8.05 – 8.50 |
3. | 9.00 – 9.45 |
4. | 9.55 – 10.40 |
5. | 10.50 – 11.35 |
6. | 11.50 – 12.35 |
7. | 12.45 – 13.30 |
8. | 13.40 – 14.25 |
9. | 14.35 – 15.20 |
10. | 15.30 – 16.15 |
11. | 16.25 – 17.10 |
12. | 17.20 – 18.05 |
13. | 18.15 – 19.00 |
14. | 19.05 – 19.50 |
15. | 19.55 – 20.40 |
Zajęcia modułowe mogą odbywać się w blokach bez podziału na jednostki 45 – minutowe.
Biblioteka szkolna czynna w godzinach:
- Poniedziałek 8.00 – 14.30
- Wtorek 8.00 – 14.30
- Środa 8.00 – 15.30
- Czwartek 10.00 – 15.00
- Piątek 8.30 – 13.30
Godziny pracy pedagoga szkolnego:
- Poniedziałek 8.45 – 13.45
- Wtorek 8.00 – 13.30
- Środa 13.00 – 17.30
- Czwartek 8.00 – 13.30
- Piątek 13.00 – 16.00
Godziny pracy pedagoga specjalnego:
- Środa 8.30 – 13.30
- Piątek 8.30 – 13.30
Godziny pracy psychologa:
- Poniedziałek 11.30 – 19.30
- Środa 8.00 – 11.00
- Czwartek 11.30 – 19.30
Zajęcia praktyczne prowadzone są w zakładach pracy, z którymi szkoła podpisała porozumienie o współpracy oraz w szkolnych pracowniach kształcenia praktycznego. W zależności od zawodu, odbywają się one w cukierniach, piekarniach, działach produkcyjnych hipermarketów, przemysłowych zakładach piekarsko – ciastkarskich oraz zakładach mięsnych i innych zakładach spożywczych.
Wszystkie wersje tej strony:
W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.
- 07-11-2024 - Edycja treści
- 24-02-2023 - Edycja treści
- 17-12-2019 - Edycja treści
- 19-11-2019 - Edycja treści
- 26-03-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
- 21-06-2011 - Utworzenie treści
Statystyka odsłon tej strony:
Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 880