Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Organizacja

Szkoła działa zgodnie z regulaminem organizacyjnym oraz według zależności służbowej określonej w schemacie organizacyjnym stanowiącym załącznik nr 1 do Regulaminu Organizacyjnego [.pdf, 199.16 kB]


W skład Zespołu Szkół Przemysłu Spożywczego wchodzą:

  1. Technikum nr 6
    1. technik technologii żywności,
    2. technik kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności (eksperyment pedagogiczny)
  2. Branżowa Szkoła I stopnia nr 6
    1. piekarz,
    2. cukiernik,
    3. przetwórca mięsa,
    4. operator maszyn i urządzeń przemysłu spożywczego
  3. Branżowa Szkoła II stopnia nr 2

    1. Technik technologii żywności 

W ZSPS działa Samorząd Uczniowski.

Prawa i obowiązki uczniów określają: Statut ZSPS [.docx, 219.81 kB]

Regulamin Prawa i obowiązki ucznia [.doc, 41.00 kB]

Kalendarz roku szkolnego wraz z informacjami o terminach zebrań i konsultacji dla rodziców oraz o dniach wolnych od zajęć dydaktycznych, dostępny jest na stronie internetowej szkoły: www.spozywcza.lodz.pl w zakładce Kalendarz roku szkolnego.


Zajęcia lekcyjne odbywają się wg następującego rozkładu:

Nr lekcji 

Czas trwania 

1.

7.15 – 8.00

2.

8.05 – 8.50

3.

9.00 – 9.45

4.

9.55 – 10.40

5.

10.50 – 11.35

6.

11.50 – 12.35

7.

12.45 – 13.30

8.

13.40 – 14.25

9.

14.35 – 15.20

10.

15.30 – 16.15

11.

16.25 – 17.10

12.

17.20 – 18.05

13.

18.15 – 19.00

14.

19.05 – 19.50

15.

19.55 – 20.40

Zajęcia modułowe mogą odbywać się w blokach bez podziału na jednostki 45 – minutowe.


Biblioteka szkolna czynna w godzinach:

  • Poniedziałek 8.00 – 14.30
  • Wtorek 8.00 – 14.30
  • Środa 8.00 – 15.30
  • Czwartek 10.00 – 15.00
  • Piątek 8.30 – 13.30

Godziny pracy pedagoga szkolnego: 

  • Poniedziałek 8.45 – 13.45 
  • Wtorek 8.00 – 13.30 
  • Środa 13.00 – 17.30 
  • Czwartek 8.00 – 13.30 
  • Piątek 13.00 – 16.00 

Godziny pracy pedagoga specjalnego: 

  • Środa 8.30 – 13.30 
  • Piątek 8.30 – 13.30 

Godziny pracy psychologa: 

  • Poniedziałek 11.30 – 19.30 
  • Środa 8.00 – 11.00 
  • Czwartek 11.30 – 19.30 

Zajęcia praktyczne prowadzone są w zakładach pracy, z którymi szkoła podpisała porozumienie o współpracy oraz w szkolnych pracowniach kształcenia praktycznego. W zależności od zawodu, odbywają się one w cukierniach, piekarniach, działach produkcyjnych hipermarketów, przemysłowych zakładach piekarsko – ciastkarskich oraz zakładach mięsnych i innych zakładach spożywczych. 

Podmiot udostępniający informację:
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi
odpowiada: Ewa Zdziemborska-Jatczak
data: 07-11-2024
wytworzył: Ewa Zdziemborska-Jatczak
data: 07-11-2024
data: 07-11-2024

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 07-11-2024 - Edycja treści
  • 24-02-2023 - Edycja treści
  • 17-12-2019 - Edycja treści
  • 19-11-2019 - Edycja treści
  • 26-03-2015 - Uwzględnienie wytycznych WCAG 2.0
  • 21-06-2011 - Utworzenie treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 880