Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Kontrola zarządcza

Kontrola zarządcza sprawowana jest zgodnie z Regulaminem kontroli zarządczej oraz w oparciu o regulaminy, instrukcje i inne dokumenty wewnętrzne obowiązujące w Zespole Szkół Przemysłu Spożywczego, w szczególności:

  1. Regulamin organizacyjny
  2. Kodeks etyki nauczycieli
  3. Kodeks etyki pracowników samorządowych
  4. Regulamin pracy
  5. Instrukcja kancelaryjna
  6. Regulamin przyznawania nagród dla pracowników administracji i obsługi
  7. Regulamin premiowania pracowników administracji i obsługi
  8. Regulamin dokonywania okresowej oceny kwalifikacyjnej pracowników samorządowych ZSPS
  9. Regulamin Zakładowego Funduszu Świadczeń Socjalnych
  10. Polityka rachunkowości
  11. Instrukcja obiegu dokumentów
  12. Instrukcja inwentaryzacyjna
  13. Instrukcja kasowa
  14. Regulamin zamówień publicznych
  15. Regulamin komisji przetargowej
  16. Politykę ochrony danych
  17. Plan nadzoru pedagogicznego
  18. Zarządzenie w sprawie powołania osób upoważnionych do udzielania pierwszej pomocy w nagłych wypadkach
  19. Kryteria wyboru nauczyciela w przypadku niemożności zapewnienia etatu wszystkim nauczycielom
  20. Regulamin funkcjonowania monitoringu wizyjnego w ZSPS
  21. Instrukcja bezpieczeństwa pożarowego

Oświadczenie o stanie kontroli zarządczej

Podmiot udostępniający informację:
Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego w Łodzi
odpowiada: Joanna Kośka
data: 17-12-2019
wytworzył: Joanna Kośka
data: 17-12-2019
data: 17-12-2019
Dziennik zmian strony

Wszystkie wersje tej strony:

W celu uzyskania dostępu do wersji archiwalnej strony skontaktuj się z redaktorem.

  • 17-12-2019 - Edycja treści
  • 19-05-2015 - Utworzenie treści

Statystyka odsłon tej strony:

Łączna liczba odsłon wszystkich wersji tej strony: 495